
Yüksek Lisans in
Gelişmiş Sağlık Uygulamalarında Usta - Profesyoneller Arası Ağrı Yönetimi
Western University Faculty of Health Sciences

Anahtar bilgi
kampüs konumu
London, Kanada
Diller
Ingilizce
çalışma formatı
Uzaktan Eğitim
Süre
1 yıl
Adımlamak
Tam zamanlı
Öğrenim ücretleri
CAD 37.000 *
Son başvuru tarihi
Bilgi talebi
En erken başlama tarihi
Bilgi talebi
* uluslararası | yurt içi: 14.000 Kanada doları
Tanıtım
Profesyoneller Arası Ağrı Yönetimi Programı (IPM), yeni beceriler ve uzmanlık arayan klinisyenlerin ağrı yönetimine yönelik klinik yaklaşımlarını geliştirmelerine olanak tanır. Programdan tıp, fizyoterapi, eczacılık, hemşirelik, mesleki terapi, sosyal hizmet, psikoloji ve diş hekimliği gibi çeşitli disiplinlerden sağlık profesyonelleri yararlanacak.
Programın yeterliliğe dayalı eğitim yaklaşımı, öğrendiğiniz bilgileri nasıl uyguladığınız ve bunu hasta bakımına nasıl entegre ettiğiniz konusunda değerlendirildiğiniz anlamına gelir.
IPM programı size geleneksel düşünme ve pratik yapma yöntemlerine meydan okumayı öğretir. Gelişmiş klinik akıl yürütme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmede yaratıcı çözümler ve destek aramaya teşvik edileceksiniz. Bu beceriler, çeşitli ağrı deneyimlerini anlamak ve tedavi etmek ve ağrı yönetiminde çalışan klinisyenlerin uzmanlaşması için gereklidir.
Program Özellikleri
- Klinik mentorluğunuz sırasında deneyimli bir mentordan birebir destek ve rehberlik alın
- Mesleki başarılarınız ve özgün öğrenme deneyimleri aracılığıyla değerlendirilin
- Hastalar için kapsamlı ve kişiselleştirilmiş iyileşme planları geliştirmek amacıyla klinik karar verme becerilerini uygulamayı öğrenin
- Bir grup araştırma projesi tasarlayıp yürütmek ve yayına hazır bir bilimsel makale yazmak
Galeri
kabul
Müfredat
Mesleklerarası Ağrı Yönetimi programı, öğrencilerin bağımsız bir incelemecinin gözünde ustalıklarını kanıtlayacak yeterli kanıtı toplayana kadar temel yeterliliklerin geliştirilmesine odaklandıkları, yeterliliğe dayalı bir eğitim çerçevesi üzerine inşa edilmiştir.
Geleneksel yaklaşımlarda, zaman sabittir (genellikle bir dönem veya yarıyıl), sonuç ise değişkendir (her öğrencinin aldığı not). CBE yaklaşımında zaman değişkendir (yeterliliğe hakim olmak ne kadar uzun sürer) ancak sonuç sabittir (herkes yeterliliğe hakim olur). Saf bir CBE programında derslerin yerini öğrenme faaliyetleri, uygulamalar ve güvenilir mesleki faaliyetlerin uygulanması alır. Ustalığın kanıtı, doğrudan gözlem, simülasyonlar, yansımalar ve öğrencinin gerçek dünya ortamında yeterliliğe hakim olduğunu göstermenin diğer yolları aracılığıyla elde edilir.
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, beş temel yeterliliğe hakim olduklarını kanıtlamış olacaklardır:
- Meslekler Arası İşbirliği
- Kişisel Farkındalık ve Düşünümsellik
- Eleştirel Akıl Yürütme ve Yaratıcı Problem Çözme
- Empatik Uygulama ve Muhakeme
- Ağrı Uzmanlığı
Klinik Mentorluk
Bu programın önemli bir bileşeni akademik/klinik mentorluk gerekliliğidir. Öğrencilere, her iki haftada bir daimi toplantılar için buluşacakları kendi akademik danışmanları atanacaktır. Kendilerinden eğitim almak istedikleri uygun bir klinik mentoru belirlemek için akademik mentor ve programla birlikte çalışmaları beklenecektir. Bu klinik mentorun mutlaka ağrı yönetimi konusunda uzman olması gerekmez ancak öğrencinin en az 15 saat (dönem başına beş saat) birlikte çalışabileceği güvenilir ve saygın bir klinisyen olarak görülmelidir. Bu katılımın doğası, bağlama ve coğrafi erişilebilirliğe bağlı olarak farklı öğrenciler için farklı görünebilir. Örnekler arasında karmaşık hasta vakalarının tartışılması, gözetim, klinikte doğrudan mentorluk, yeni klinik bilgilerle ilgili tartışmalar veya yeni klinik tekniklerin öğrenilmesi sayılabilir. Öğrenciler her mentorluk oturumunun kaydını tutacak ve klinik mentorlar, mentorluk saatleri sağlamaları karşılığında küçük bir maaş alacaklar.
Klinik mentorluk gereksiniminin karşılanması şunları içerir:
- Onaylı klinik mentorlarla etkileşim
- Her dönemin sonunda tamamlanan saatleri ve mentorluğun niteliğini gösteren bir katılım günlüğünün sunulması
- Öğrenci ve klinik mentor arasında dönem başına en az beş saat (toplam 15 saat) doğrudan etkileşim
- Bu kritik etkileşimler aynı zamanda gerekli yeterliliklerin bir veya daha fazlasında ustalığın kanıtı olarak öğrencinin portföyünde de yer almalıdır.
Öğrenciler kendi klinik mentorlarını güvence altına almaktan sorumludur.