
Fen Bilimleri Yüksek Lisansı in
Farmasötik Mühendisliği Bilim Ustası Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Tanıtım
Farmasötik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı (bundan böyle MPE olarak kısaltılacaktır) İngilizce öğretilen bir programdır. 120 krediden oluşur ve Flanders ve Belçika'da benzersizdir. Yüksek lisans programına giriş, farmasötik bilimler, biyo-bilim mühendisliği, kimya, biyo-endüstriyel bilimler ve biyobilim mühendisliği teknolojisi (modül biyoteknoloji) lisans programlarından ve benzer bir önceki eğitime sahip uluslararası öğrencilerden sağlanmaktadır.
Son on yılda ilaçların üretilme şekli, esas olarak verimsiz, optimal olmayan ve çok sürdürülebilir olmayan parti proseslerine dayanmaktadır; bu prosesler için nihai ürün kalitesi, üretimden sonra rastgele toplanan sınırlı numuneler üzerinde gerçekleştirilen çevrim dışı laboratuvar testleri yoluyla değerlendirilmektedir. İlaç üretimine yönelik katı düzenlemeler de üretim yeniliği için bir “darboğaz” idi. Ancak, 2000'li yılların başında yasal otoriteler (FDA, EMA gibi) (biyo-)farmasötik üretim süreçlerini daha bilime dayalı, daha verimli, daha esnek ve süreç içi kalite izleme ve kontrolüne dayalı hale getirmeye çağırdılar.
MPE programının vizyonu, geleceğin farmasötik üretim süreçlerinin, giderek daha karmaşık ve daha özel/kişiselleştirilmiş ilaç ürünlerini üretebilmek için büyük bir geçişten geçmesidir (gerekir). Bir yandan yeni üretim konseptlerinin uygulanmasına (örneğin toplu üretimden sürekli üretime geçiş) ihtiyaç duyulurken, diğer yandan yüksek derecede dijitalleşme ve otomasyona (yumuşak sensörler ve dijital ikizler gibi “endüstri 4.0” konseptlerinin uygulanması) ihtiyaç duyulmaktadır. gereklidir. Yarının ilaç ürünleri ve tedarik ihtiyaçları için geleceğin bu farmasötik üretim süreçlerini geliştirmek, farmasötik ve mühendislik bilgi ve becerilerinin bir kombinasyonunu gerektirir. Dolayısıyla, bu geçişler yeni iş ve beceri gereksinimlerine yol açacaktır.
Farmasötik Mühendisliği Yüksek Lisansı, geleceğin karmaşık ve bireyselleştirilmiş ilaç ürünlerinin üretimi için yenilikçi, esnek, uygun maliyetli, otomatik ve sürdürülebilir süreçler tasarlayıp geliştirebilmeli ve aktif moleküllerin insan vücuduna hedefli olarak verilmesini sağlamalıdır.