Ders çalışma Sağlık hizmeti içinde Avusturya 2024/2025
Para birimini değiştir
Temel aylık yaşam maliyeti
Ortak bir dairede kiralık
496kamu hizmetleri payı
106internet aboneliği
33Yerel taşıma
50
Örnek yaşam tarzı maliyeti
Fast food kombinasyonu
9sinema bileti
12Bir bardak yerel bira
4
Vize gereklilikleri
- Seyahat Vizesi C ("Schengenvisa"): size Avusturya'da ve diğer tüm Schengen ülkelerinde en fazla 90 gün kalma hakkı verir.
- D Vizesi (Avusturya Ulusal vizesi, Aufenthaltsvisum D) - en az 91 günden en fazla 6 aya kadar olan konaklamalar için; Japon vatandaşıysanız gerekli değildir.
- Aufenthaltsbewilligung Studierende (öğrenciler için geçici oturma izni) - 6 aydan uzun konaklamalar için.
Ne tür bir Vizeye ihtiyacınız var?
vize adı
Seyahat Vizesi C; Vize D; Aufenthaltsbewilligung Studierende
Fiyat ve para birimi
EUR 71
- Vize C için: 71 EUR
- D Vizesi için: 176 EUR
- Oturma İzni İçin: 141 EUR
Fiyatlar değişebilir.
Vize için kimler başvurabilir?
AB ve AEA üyesi ülkelerin vatandaşları ile İsviçre vatandaşlarının Avusturya için vizeye ihtiyacı yoktur. Ancak Avusturya'da 3 aydan daha uzun süre kaldıklarında, Avusturya'ya girişlerinden itibaren 3 ay içinde göçmenlik dairesine kayıt onayı olan "Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen" için başvurmaları gerekir.
Diğer yabancılar, kabul bildirimini aldıktan sonra Avusturya'ya giriş yapmadan önce Avusturya temsilciliğine öğrenim amaçlı oturma izni (Aufenthaltsbewilligung Studierende) başvurusunda bulunmalıdır.
Başvuruyu nereden yapabilirsiniz?
Avusturya temsil makamı (büyükelçilik, başkonsolosluk)
Avusturya'ya seyahat etmeden önce Avusturya temsilciliğine (büyükelçilik, başkonsolosluk) öğrenci vizesi için şahsen başvurmanız gerekir.
Başvuru nasıl yapılır?
Tüm vize başvuru sahipleri şahsen Avusturya büyükelçiliğine/konsolosluğuna görünmelidir. Kayıt için sunulması gereken belgeler şunları içerir:
- Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu (temsili makamdan temin edilebilir; internetten de indirilebilir)
- Geçerli pasaport (Avusturya'da kaldığınız süre boyunca geçerli olmalıdır)
- Pasaport boyutunda renkli fotoğraf (3,5 x 4,5 cm ile 4,0 x 5,0 cm arası)
- Doğum belgesi
- İyi hal belgesi (varsa)
- Sağlık Sigortası
- Avusturya eğitim kurumuna kabul bildirimi
- Kişinin 12 aylık yaşam masraflarını önceden karşılamaya yeterli maddi imkâna sahip olduğuna dair kanıt (24 yaşına kadar olan öğrenciler için: 426,57 EUR/ay; 24 yaşından büyük öğrenciler için: 772,40 EUR/ay (bu miktarlar için kira bedeli dahildir) 2009'da 239,15 EUR'ya kadar konaklama), örneğin: Avusturya'da tasarruf bankası cüzdanı/hesabı / Avusturya'da yaşayan bir kişinin teminat beyanı/Seyahat Çekleri
- Konaklama belgesi (kira sözleşmesi, öğrenci yurdu ile konaklama sözleşmesi).
Avusturya'da, ülkeye girişten itibaren üç iş günü içinde belediye makamlarına (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) kayıt yaptırmak zorunludur.
Ne zaman başvurmalısınız?
Kısa süreli vizeler için (vize D): İşlem için 15 gün bekleyin. Vize başvuruları ideal olarak kalkıştan en az 3-4 hafta önce, ancak kalkıştan en fazla 3 ay önce yapılmalıdır.
Uzun süreli vizeler için: Vize başvurunuz Avusturya'ya gönderilecek ve karar kişinin kendi ülkesinde beklenmelidir - bu nedenle başvuru Avusturya'ya planlanan varış tarihinden en az 3 ay önce sunulmalıdır. Oturma İzni için genel işlem süresi, Avusturya makamından bir karar alana kadar üç ila altı aydır.
Avusturya'da sadece oturma izinleri (oturma izinleri (Aufenthaltsbewilligung) ve yerleşim izinleri (Niederlassungsbewilligung) yenilenebilir. Orijinal oturma izninin süresi dolmadan önce yenileme başvurusunda bulunmanız gerekir. Yenileme hakkında bir karar alınana kadar – sonrasında bile yapabilirsiniz) orijinal izninizin sona ermesi – Avusturya'da kalın.
İşlem süresi
3 Months
iş fırsatları
AB ülkeleri ile Lihtenştayn, İzlanda, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Avusturya'da çalışmak için çalışma iznine ihtiyaçları yoktur. Çalışma izni verilirse, bu öğrenciler çalışmalarının kapsamı açısından kısıtlanmaz, yani izin verilen çalışmaları mevsimlik iş veya asgari gelirli iş (geringfügige Beschäftigung) ile sınırlı değildir. Çalışma izninin şartlarından biri de, iş bulma servisine kayıtlı işsizlerin bu boşluğu dolduramamasıdır.
AB üyesi olmayan ülkelerden ve Hırvatistan'dan gelen öğrenciler, Yabancı Uyrukluların İstihdamını Yöneten Yasaya tabidir ve bir çalışma iznine (Beschäftigungsbewilligung) ihtiyaç duyarlar. Üçüncü ülke uyruklu öğrenciler Lisans programlarında öğrenim görüyorlarsa haftada 10 saate kadar, Yüksek Lisans programlarında ise haftada 20 saate kadar çalışma izni ile çalışma izni alırlar. Ders verilmeyen dönemlerde tam zamanlı çalışma mümkündür. Çalışma izni için işveren tarafından iş bulma servisine (Arbeitsmarktservice, AMS) işe başlama tarihinden en az 6 hafta önce başvurulmalıdır ve yalnızca belirli bir işverenle belirli bir iş için geçerlidir.
Haftalık saat
10
Neden bu tür bir vizeye ihtiyacınız var?
Gerekli fonların kanıtını gösteremezseniz veya yanlış veya eksik belgeler sunarsanız, vize başvurunuz reddedilebilir.